Beam it up Scotty - sivuston avulla voit ladata tiedostoja tietokoneelta kännykkään. Valitset haluamasi tiedoston ja painat upload nappia, valitse haluamasi pakkausmuoto (tiedostomuoto) ja anna kännykkänumerosi (00358+sun numero). Sivusto lähettää sinulle tekstiviestin jonka sisältämästä linkistä voit ladata tiedoston kännykkään. Sweet!
Ensin pahoittelut julkaisutauosta, on ollut kiireinen loppuvuosi.
Vihdoinkin Nokialla voi katsoa minkä tahansa Youtube videon haluaa. Aiemmin kirjoitin Youtuben mobiiliversiosta m.youtubesta jossa oli tarjolla vain osa videoista Nokialle sopivaan muotoon muutettuna.
Hetki sitten julkasitun ilmaisen S60 sovelluksen emTuben avulla voi selata suosituimpia, katsotuimpia ja suositeltuja videoita sekä hakea videoita koko Youtuben tietokannasta. Videot latautuvat kännykkään joten pidä huoli että liittymässäsi on rajaton datapaketti.
Videoissa on hyvä kuvan laatu ja niitä voi alkaa katsomaan samalla kun videota bufferoidaan. Kaiken lisäksi voit ladata videon kännykkääsi myöhempää katselua varten tai merkata sen suosikkeihisi.
Lataa ilmainen emTube - mobiili Youtube sovellus Nokian matkapuhelimeen
Muutama päivä sitten kirjoitin Mundu Radio Beta internetradio sovelluksesta jonka avulla kännykällä voi kuunnella nettiradiota. Sovellus on yhä Beta- eli kokeiluasteella minkä vuoksi käyttäjät joutuvat kärsimään erilaisista käyttöongelmista. Mikäli Mundun kanssa ei tule toimeen voi kokeilla toista nettiradiomahdollisuutta Virtual Radiota.
Virtual Radio on ilmainen internetradiosovellus Nokia S60 3rd edition ja Sony Ericsson UIQ 3 matkapuhelinmalleihin. Ilmaisversion käyttäjät joutuvat tosin kärsimään mainoksista. Huhut kertovat että Nokian Mosh -sivustolla jaetaan muiden laittomien sovellusten lisäksi myös Virtual Radion mainoksetonta standard versiota.
Suurimpana erona Mundu Radioon on kiinteä kanavahakemisto jota ei voi itse muokata kuten Mundussa. Suomalaisista kanavista Virtual radion hakemistosta löytyy Radio Helsinki. Kuka vinkkaisi Bassoa lisäämään oman streaminsa palveluun?
Tänään alkanut Älä Kailota kampanja haluaa pureutua Suomea raastavaan ongelmaan - ihmisiä häiritsee muut ihmiset. Tutkimuksissa on mm. todettu että joka viidettä suomalaista on joskus häirinnyt toisen ihmisen matkapuhelimeen puhuminen. Sus-siunakkoon, karseeta! Hyvä että julkisesti puhumiselle saadaan vihdoin loppu.
Jos pelkkä nettisivun ja mainosten liimailu ei auta täydellisen hiljaisuuden aikaansaamiseksi voivat nämä ihmisiin tuskastuneet yksilöt tilata kännykän jumittajan, cell phone jammerin. Häiritsevä matkapuhelin kadottaa verkkoyhteyden jumittajan napin painalluksesta.
Nämä "känny-jammerit" menevät enenevässä määrin kaupaksi Yhdysvalloissa vaikka radiosignaalien esto on maassa laitonta. Suosikki paikkoja missä ihmiset kurittavat kanssa lörpöttelijöitään ovat ravintolat, elokuvateatterit, bussit ja junat.
Ehdin melkein kyllästyä Googlen matkapuhelinprojektiin jo ennen sen virallista julkaisua. Nyt tämä "Gphone" joka ei siis ole puhelin on julkaistu.
Google Phone on itse asiassa täysin avoin matkapuhelin käyttöliittymä / alusta / OS johon perustuvat kännykät tulevat markkinoille ensivuoden puolen välin jälkeen.
Mitä Google oikeasti juuri julkaisi oli aie kehittää tämä Androidiksi kutsuttu käyttöjärjestelmä. Google ei siis julkistanut Google Phonea, eikä edes käyttöliittymää vaan Open Handset Alliancen joka tulee kehittämään Googlen matkapuhelinalusta - Androidin. Se siitä hypestä, sanon minä.
"Android is the first truly open and comprehensive platform for mobile devices. It includes an operating system, user-interface and applications -- all of the software to run a mobile phone, but without the proprietary obstacles that have hindered mobile innovation.
We have developed Android in cooperation with the Open Handset Alliance, which consists of more than 30 technology and mobile leaders including Motorola, Qualcomm, HTC and T-Mobile. Through deep partnerships with carriers, device manufacturers, developers, and others, we hope to enable an open ecosystem for the mobile world by creating a standard, open mobile software platform. We think the result will ultimately be a better and faster pace for innovation that will give mobile customers unforeseen applications and capabilities."
Näin Jaikussa hienon Star Wars kännykkäkotelon tai pussukan mikä toi mieleeni kännykkäpussin neulontaohjeet joihin olin törmännyt aiemmin. Alla molemmat.
Kännykästä kuuluu löytyä radio. Monissa malleissa on vakiona FM -radio jota kuunnellekseen joutuu käyttämään kuulokkeita (Kuulokejohto toimii antennina). Jostain syystä monista kalliimmista matkapuhelinmalleista puuttuu radio. Näin myös omasta Nokia E sarjalaisestani.
Kotona en jaksa nykyään rakennella mp3 soittolistoja vaan kuuntelen fiiliksiin sopivaa nettiradiota. Nyt voin tehdä niin myös kännykällä.
Mundu Radio Beta on toistaiseksi ilmainen nettiradiosovellus joka toimii Nokian Symbian, Windows Mobile ja Palm OS kännyköissä. Mundu Radion käyttö on helppoa. Lataa ilmainen sovellus ja luo käyttäjätili jonka kautta voit lisäillä kännykän sovellukseen uusia nettiradiokanavia.
Sovelluksessa on valmiiksi asennettuna 50 nettiradiokanavaa mutta voit lisäillä kanavia mielin määrin kunhan kanavat tarjoavat mp3 streamin ja sopivan bittinopeuden kännykällesi. Itse en ole saanut esim. Radio Helsinkiä ja Bassoa toimimaan vaikka useat valmiiksi asennetut kanavat toimivat.
Kokeile ja kuuntele ilmaisia nettiradioita vaikka ilman kuulokkeita.
Gmail sähköpostin ohjaaminen IMAP muodossa Nokian S60 kännykkään onnistuu luomalla Gmail tili matkapuhelimen sähköpostiasetuksiin. Seuraa Googlen ohjeita ja homma hoituu helposti:
Haluatko animoidun näytönsäästäjän Nokiaasi? KISS60 sovelluksen avulla voit muuttaa kännykän tyyliä ja unohtaa oletus screensaverisi ja gif-kuvat. Flash Liten avulla saat ruudulle vaikka tyylikkään viisarikellon.
KISS60 on suomalaisen Kuneri yhtiön sovellus. Käy tutustumassa ja lataamassa ilmainen sovellus kännykkään.
Read/Write web on koonnut artikkeliin Understanding Mobile 2.0 keskeisiä ajatuksia ja käsityksiä mobiilista web 2.0 :sta. Artikkelista löytyy ajatuksia seuraaviin kysymyksiin:
Kiinnostaako mobiili-internet operaattoreita?
What is Mobile 2.0?
Mitä esteitä mobiilin web 2.0 :n kehitykselle on?
Kuinka mobiili web 2.0 eroaa web 2.0 :sta?
Lista keskeisistä artikkeleista joista saa lisätietoa
Lista uusista mobiili web 2.0 yrityksistä
yhteenveto
It took the internet a couple of years after 1994 to reach its maturity on the technology side, not to forget the business side of things. I believe the time has come for another exciting period, the Mobile Web. Some carriers/operators are finally starting to act - how about you?
Viime viikolla KännykkäLiittymässä kyseltiin lukijoiden matkapuhelin GPS navigaattoreiden käytöstä. Galluppiin vastasi 27 lukijaa seuraavin tuloksin. kaksi kolmas osaa omisti matkapuhelimen jossa oli GPS ominaisuudet. Heistä kolmasosa käytti GPS ominaisuutta usein ja neljännes käytti navigaattoriaan vain karttana. Yksi vastaaja ei käyttänyt GPS paikannustoimintoa vaikka kännykästä sellainen löytyy.
Yllättävän monella lukijoista on käytössään GPS matkapuhelin. On myös hämmästyttävää huomata että jopa kolmasosa vastanneista käyttää GPS ominaisuutta usein. Onkohan kyseessä pelkkä navigointi paikasta A paikkaan B vai hyödyntävätkö lukijat muita GPS sovelluksia? Arvailujen varaan jää myös käyttävätkö vastanneet GPS laitetta koska kännykästä sellainen löytyy vai ostivatko he juuri sen vuoksi käytössä olevan matkapuhelin mallin.
Aiemmin kerrotut asetukset Gmailin asettamisesta push emailiksi Nokiaan lakkasivat toimimasta vaihdettuani Googlen salasanani. Ja - kyllä vaihdoin myös Nokian sähköposti asetuksista salasanat uusiksi. Nyt kolmesta Nokiaan asetetusta gmail -tilistä vain yksi on toimiva.
Sovellus toimii hyvin ja voin sen avulla käyttää kaikkia gmail tilejäni (uudelleen kirjauduttuani niihin erikseen). Sovellus pyörii kännykän taustalla ja muodostaa Nokian perussähköposti asetuksiin uuden Emoze-tilin jota käyttämällä käyttää kulloistakin email tiliäni.
Osa Gmailin käyttäjistä ovat saaneet mahdollisuuden edelleen ohjata Gmail tilinsä sähköposteja IMAP asetuksin. IMAPin ansiosta netti-inboxiin välittyy tieto mikäli olet jo lukenut tai vaikkapa vastannut viestiin kännykälläsi.
Nokian mobiilipalvelu Widsetsin nimestä on pudotettu beta pois ja palvelun käyttäjät voivat päivittää sovelluksensa käynnistämällä kännykkäsovelluksensa. Ulkonäkö on muuttunut hieman sekä palvelussa on nyt enemmän toimintoja. Nokian kännyköissä Widsetin haittana on ollut sen java pohjaisuus joka on tehnyt siitä melko tahmean käyttää.
Eilisen pikakokeilun perusteella uusi versio on hitusen betaa nopeampi mutta silti huomattavasti hitaampi kuin nettipohjaiset syötteenlukijat. Widsets kärsii myös yhä puutteista jotka tuli jo aiemmin mainittua.
Nokia julkisti monien muiden uutuus sovellusten ohessa MOSH sivuston uuden toiminnon SEEKin. SEEKin avulla MOSH mediasivuston käyttäjät voivat jättää ilmoituksia heidän kaipaamastaan sisällöstä kuten kuvista, matkapuhelin sovelluksista, musiikista, kännykkäpeleistä ja videoista.
SEEK julkaistaan virallisesti 14. joulukuuta, mutta sitä demotaan jo huomenna san Franciscossa.
Nokia ja Reuters ilmoittivat tänään yhdessä kehittämästään journalistin matkapuhelin sovelluksesta. Reutersin toimittajat ovat juoksennelleet ympäri maapalloa viime kesästä lähtien testaten sovelluksen toimintaa.
Toimittajasovellus sopii tekstin, kuvien, äänen, nauhoitetun ja live videon tuottamiseen, editointiin ja julkaisuun ilman että tarvitsee poistua kentältä toimistoon.
vaikka sovellusta markkinoidaankin kansalaisjournalismia tukevana sovelluksena se on tarkoitettu ammattikäyttöön.
"This is a very easy-to-use application that takes account of the demands placed on journalists in the field," said Nic Fulton, Chief Scientist of Reuters Media. "By running on handheld devices, rather than on bulkier laptop computers, the mobile journalism application enables us to create complete stories and file them for distribution, without leaving the scene. This saves us time and benefits our audience by ensuring that they receive high quality news that is absolutely up-to-date."
Mielestäni uutistoimitusten hitaus ei ole ongelma, päinvastoin niiden nopeus. Kukaan ei tunnu ehtivän pureskella uutisia ja miettiä tapahtumien taustoja ennen kuin täytyy jo juosta mobiilisovelluksen kanssa seuraavalle pommituspaikalle.
Nokia kehui tänään Oulussa järjestetyssä The Way we live next tapahtumassaan panostustaan tutkimukseen ja kehitykseen. Nokia piti esitykset aiheista:
- Web technologies driving innovation in mobile, - Nanotechnology and solutions for the environment - The evolution of the Internet user experience - Mobile payments and banking using Near Field Communications - Future energy sources - Smart Connectivity and the future of wireless broadband
Nokia esitteli lisäksi jo olemassa olevia tulevaisuuden tuotteitaan - MOSH, Widsets ja kehitteillä olevia ihmeitään. Näihin tuleviin kännykkäpalveluihin kuuluvat mm.
Point & Find: jonka avulla saat netistä tietoa kohteesta josta otit kännykkäkamerallasi kuvan. Merkitseekö tämä matkaopaskirjojen kuolemaa vai siirtymistä nettiin?
Shoot to Translate: hyödyntää myös kännyköiden kameraa. Sen avulla voi kääntää kuvaamansa tekstin toiselle kielelle. Siis eräänlainen pitkälle viety skanneri.
Virtual worlds: Nokia esitteli 3D ympäristöjen mahdollisuuksia mobiililaitteissa.
Japanissa jokainen superlocal voi matkapuhelimella tarkastaa hyvät aamujumppa joogat. Kuka kehittää sivut suomalaisille kännykkäihmisille joilta selviää hiirikyynärpään venytys, toimistohartioiden rentoutus ja kahvimahan laimennus?
Kerrankin matkapuhelin palvelu jonka käyttö ei aiheuta eripuraa parisuhteessa. Mobiili Kamasutran käyttö voi jopa parantaa siippojen yhteiselon laatua. valitse listasta sinun ja parisi fiilikset ja Kamasutra näyttää mikä rakasteluasento olisi poikaa juuri nyt.
Googlen nettipohjainen dokumenttien talletus ja muokkauspalvelu Google Docs on nyt saatavilla kevyenä mobiiliversiona. Word ja Excel dokumetteja voi tarkastella ja selata mutta niitä ei voi muokata. Ainakin iPhonella onnistuu myös esitysten (Powerpoint) katselu.
Nokian mobiili webserveri on päivitetty.Web-palvelimella voit:
• Luoda omia mobiilisivuja • Luoda sivuille blogeja mobiililaitteella tai tietokoneella (Web-selaimella) • Keskustella mobiilisivustollasi vierailevien verkkokäyttäjien kanssa • Jakaa sisältöä (esimerkiksi kuvia) mobiililaitteellasi • Jakaa mobiililaitteesi kalenterin • Jakaa olotilatietosi Kun mobiililaitteeseen on asennettu Web-palvelin, laitteella on mahdollista isännöidä nettisivustoja. Lisätietoja Mobile web server blogista
Tietokonelehti ensitestasi Nokian uuden Internet Tablet N810:n. Uusi malli ei ole matkapuhelin vaan mobiililaite joka käy web-selaimeksi, pikaviestimeksi, nettiradioksi, ip-puheluihin ja videopuheluihin sekä gps-navigointiin sisäänrakennetun gps:n avulla. Kauppoihin N810 saapuu marraskuussa.
Suurimpina eroina aiempiin Internet Tabletteihin on QWERTY näppäimistö mikä helpottaa netin ja sähköpostin käyttöä sekä pienempi koko. Laitteella voi soittaa Skype puheluita ja siinä on Mozillan nettiselain. Muita herkkuja: - 4.13”, 800x480 näyttö - WiFi - BlueTooth - Linux OS - Flash 9 - 10GB muistia (optional) - n. 450 euroa - kuvia
Itse en selvästikään kuulu laitteen kohderyhmään sillä minulla on vain kaksi taskua. Toisessa on avaimet ja toisessa kännykkä. En viitsi ostaa käsilaukkua nettiselainta varten.
Nokia julkisti tänään ensi vuonna kauppoihin saapuvan kosketusnäytöllisen käyttöliittymänsä. Lehdistötiedotteessa oli paljon monimutkaisia insinööreille suunnattuja termejä, me kännyköiden käyttäjät saammekin enemmän irti alla olevasta videosta ja Voice of S60 blogin kosketusnäyttöä käsittelevästä podcastjaksosta.
Ehkä sellaisen hienouden voisi vielä mainita että Nokian kosketusnäyttö koskee takaisin sitä kosketettaessa. Niin ja sen että Flash videot (Youtube) saadaan S60 kännyköihin samaan aikaan kosketusnäytön kanssa.
Ville Säävuori, mies podcasthakemiston takana, demoaa Naurispajan videolla kehittämäänsä näppärää mobiilia podcastjulkaisusovellustaan Tampereen podcastaajien miitissä viime lauantaina.
Eikös sama asia onnistu myös Twangolla? Nauhoitetaan podcasti kännykän sanelukoneeseen ja lähetetään audiotiedosto Twangoon luodulle Podcast-kanavalle.
Huippu suosittu mobiili Google Maps sovellus on Symbian Gurun mukaan päivitetty. Google Maps Mobile on tähän asti ollut java sovellus. Nokian S60 ja muut Symbian käyttöjärjestelmän kännykät pyörittävät syystä tai toisesta java sovelluksia hitaasti.
On siis mahtavaa saada Googlen ilmainen navigointi ohjelma symbian sovelluksena joka tukee kaiken lisäksi GPS paikannusta. Uudella sovelluksella pystyy kaiken lisäksi ilmeisesti tallentamaan suosikkipaikkojen yhteystiedot suoraan kännykän Yhteystietoihin.
Japanilaiset eivät lue työmatkoilla ilmaisjakelulehtiä vaan jatkavat aamu-tv:n katselua. Oheinen video näyttää kuinka käteviä mobiili tv kännyköitä Japanissa on jo tarjolla. Milloinkohan kamerakännykät ja walkman-matkapuhelimet saavat uuden kilpailijan myös Suomessa?
Sharp matkapuhelin jossa on huipputasoista Aquos LCD teknologiaa tukeva swivel -näyttö
Mobiili internet on tulossa nopeammin kuin muutama kuukausi sitten osattiin olettaa. Nokia on sijoittanut huimia summia mobiilinettipalveluihin, Google lähtee kilpailemaan Windowsin ja Nokian kanssa samoista asiakkaista ja Firefox koittaa syöstä Operaa mobiiliselainten kukkulalta.
Kuinka monella inhottavan hitaalla nettisivulla olet käynyt kännykälläsi? Niinpä, liian monella. Ennen kuin muut ehtivät edelle kannattaa näyttää kuinka asiat tehdään kunnolla. On aika tehdä mobiilinettisivu.
Keräsin harvat oleelliset ohjeet linkkilistaksi kymmenen mobiili internetsivun nyrkkisäännön jatkeeksi.
10+1 sääntöä mobiili internetsivun suunnitteluun:
1. Ytimekästä asiaa. Älä jaarittele vaan ilmaise asiasi lyhyesti.
2. Kerro oleellinen ensin. Mitä mobiilisurffaajat etsivät? yhteystietoja, linkkiä palveluun, sovelluksia...sijoita tämä tieto sivun yläreunaan.
3. Mitä paremmalta sivusi näyttävät normaalissa netissä sitä huonommin ne todennäköisesti toimivat matkapuhelimessa. Keep it simple!
4. Koodaus. Vältä taulukoita, käytä XHTML tai XML koodia ja UTF-8:a. Älä tee virheitä, mobiiliselaimet eivät korjaa koodaus virheitäsi.
5. Ovatko kuvat tarpeellisia? Mieti vaativatko sivusi kuvia ja jos vaativat pidä kuvat pieninä.
6. Nettisivun leveys. Kännyköiden näytöt vaihtelevat noin 640:stä yleiseen 120 pikseliin.
7. Tarjoa kävijöille selausta helpottavia back -linkkejä
8. Validoi sivusi. Tarkasta miltä mobiilinettisivusi näyttää matkapuhelimessa. Mikä toimii ja mitä puolia pitää vielä kehittää. Kokeile ready.mobia
9. Muista että mobiilisivu ei eroa tavallisesta nettisivusta muuten kuin että sivun koko täytyy pitää pienenä ja koodi virheettömänä.
10. Monet normaalit nettiobjektit toimivat mobiilisivuilla normaalisti. Flash objektit kuten videot ja navigointipalkit eivät toimi. Vaikka nykykännyköillä voikin helposti selata normaaleja nettivuja eikä mobiilisivun tarvitse enään olla pelkkä valkoinen linkkilista pidä homma silti simppelinä. Mobilistit haluavat paljon ja nopeasti.
+1. Mobiilin internetsivun toteutukseen ei tarvita internetissä olevia mobiilisivun tekemiseen tarkoitettuja palveluita. Mobiilisivu on kuin mikä tahansa muu nettisivu. Yllä olevat 10 sääntöä muuttavat normaalin nettisivun mobiili internetsivuksi.
Kun olet saanut mobiilisivusi julkistettua näytä luomuksesi meille muille jättämällä linkki kommentteihin jutun alle.
Olisi hauska kuulla lukijoiden kikkoja. kuinka yleisillä blogialustoilla kuten Bloggerilla ja Wordpressillä saa tehtyä näppärästi mobiilisivut? Jaa tietotaitosi muillekin.
Mozillan ilmoitus lähteä mukaan kiihtyvään mobiili-internet kilpailuun oli vain ajan kysymys. Mozilla ilmoitti tänään että mobiili versio suositusta, muokattavasta ja ilmaisesta Firefox selaimesta saapuu käyttäjille Mozilla2:n kylkiäisenä, eli todennäköisesti Firefox 4:n aikoihin.
Mobiiliversio tulee tukemaan suosittuja Firefox laajennuksia. Mozilla on tutustunut mobiilinettiin ympäristönä Joye projektin avulla ja on nyt palkannut täyspäiväistä väkeä kehittämään todellista mobiiliselainta. Vapise Opera...
Google on ostanut suomalaisen mikrokanavapalvelu Jaikun. Jaikun tiimi kehittelee seuraavien muutaman kuukauden aikana uusia toimintoja joita nykyiset jaikuilijat pääsevät kokeilemaan.
Jaikuun ei ole kehittelyaikana mahdollista rekisteröityä uudeksi käyttäjäksi, mutta nykyiset käyttäjät voivat kutsua tuttujaan mukaan. Jokaisella Jaikuilijalla on kymmenen kutsua joita käyttää. Mikäli haluat mukaan kokeilemaan Jaikun uusia metkuja jätä sähköpostiosoitteesi kommenttikenttään.
YLE kertoi seuraavaa: "...Jaikun pääasiallisena alustana on ollut Nokian puhelimissaan käyttämä Symbianin käyttöjärjestelmä. Googlen on kerrottu kehittävän omaa käyttöjärjestelmäänsä, jonka osaksi Jaiku nyt arvatenkin tulee. Yhdysvalloissa Jaikua suositumpi vastaava ns. mikroblogipalvelu on Twitter, jonka suosituimmat sanat kaupan julkistuksen jälkeen olivat Jaiku ja Google..."
GooglePhonesta on ehditty huhuta jo monet kuukaudet nyt huhuiluun liittyi NYT, jonka artikkelissa kerrottiin Googlen kehittävän laajaa mobiilisovellusten perhettä eikä omaa kännykkämallia. Nämä sovellukset ovat pidemmälle vietyjä kuin nykyiset mobiilit Google Mapsit ja Gmailit. Ensi vuonna saamme ehkä nähdä Googlen oman mobiiliselaimen.
Sisäpiiritiedon mukaan GPhone on siis kuollut, tai paremminkin se ei koskaan edes syntynyt. Sen sijaan ensi vuonna käyttäjille saapuu mm. Googlen oma kännykkäalusta jonka on tarkoitus kilpailla Symbian ja Windows Mobile alustojen kanssa.
Googlen käyttöjärjestelmä on Linuxiin perustuva avoin softa. Myös Nokian kännyköissä käytetty Symbian (S60, S40) käyttöjärjestelmä on avoin sovellusalusta. Mikäli Google onnistuu markkinoille tulossaan se saattaakin olla ainakin ensi alkuun kovempi isku Windowsille jonka Windows Mobile käyttis on suljettu maksullinen alusta.
"...Google wants to extend its dominance of online advertising to the mobile Internet, a small market today, but one that is expected to grow rapidly. It hopes to persuade wireless carriers and mobile phone makers to offer phones based on its software, according to people briefed on the project. The cost of those phones may be partly subsidized by advertising that appears on their screens... - New York Times
--- 47. Upload photos to Flickr directly from your phone. 48. Take a picture of the business cards you get. 49. Snap the business hours of places you frequent. 50. Take a picture of your car’s license plate, serial number, insurance papers and any other pertinent information. If it gets stolen you will have that information handy. Beware though, this is sensitive information. 51. Entertain kids by taking a close-up picture of an object and ask them to identify it. 52. Take shots of any damaged package before opening it. ---
Monista ideoista huomaa että kirjoittaja asuu paljon autossaan esim. vinkki numero 50. on minulle tutumpi muodossa: ota matkoilla kuva passin tunnistesivusta, viisumista ja paluulipuista ja lähetä kuvat itsellesi sähköpostilla.
Löysitkö listasta hyviä vinkkejä tai onko sinulla hyvä vinkki kuinka kamerakännykästä saa hyödyn irti?
SmartCam muuttaa Symbian 60 kännyköiden kamerat webkameroiksi, olettaen että matkapuhelimessasi on WLAN yhteys ja käytössäsi on Windows tietokone jolla kuvaa voi streamata nettiin.
SmartCam toimii Windows Live Messenger ja Skype Pikaviestipalveluiden kanssa. Sovelluksella voi lisäksi nauhoittaa kuvaa muistiin. Toimiakseen sovellus tulee asentaa sekä kännykkään että tietokoneelle.
iPhone sovellukset on listattu iPhone applications blogiin. Harvalla suomalaisella vielä on iPhonea jota odotellaan virallisesti Suomeen vasta ensi vuonna. Mikäli Applen matkapuhelin malli kiinnostaa käy vilkaisemassa pärjäävätkö sovellukset S60 sovelluksille.
"...Kaupunkiympäristössä liikkuvan kansalaisen jäljittämistä kaavaillaan myös Kiinassa. Shenzhenissä otetaan käyttöön asukaskortit, joissa on laaja valikoima tunnistetietoa, kertoi New York Times elokuussa:
"Data on the chip will include not just the citizen’s name and address but also work history, educational background, religion, ethnicity, police record, medical insurance status and landlord’s phone number. Even personal reproductive history will be included, for enforcement of China’s controversial “one child” policy. Plans are being studied to add credit histories, subway travel payments and small purchases charged to the card." (China Enacting a High-Tech Plan to Track People).
Kiinassa julkilausuttuna tavoitteena on ennen kaikkea valvoa luvatonta muuttoliikettä maaseudulta kaupunkeihin, mutta äkkiäkös moisella teknologialla pannaan kapuloita rattaisiin myös epäsuotavalle kansalaisaktivismille, mielenosoituksille ja luvattomille kokoontumisille..." - Paikkatietoseurannasta petollista turvallisuuden tunnetta
Matkapuhelinta voi tarvittaessa seurata ilman GPS tekniikkaakin kuten Jaikun mobiilisovellus S60 kännyköille on osoittanut. Jaikuhan "muistaa" määrittelemäsi sijainnit myöhemmin GPS tukiantennien avulla. Kannattanee harkita ennen kuin tekee omaa jäljitettävyyttään yhtään helpommaksi. GMapsissähän on jo tällainen matkapuhelinten julkinen jäljitysmahdollisuus.
Nokia julkaisi vaihtoehdon ongelmista kärsivälle Shozu sisällön uploadaus -sovellukselle. Nokia Share Online 3.0:lla voi uploadata kuvia kännykästä Flickriin ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös muille verkostosivuille ja blogeihin.
Share Onlinen avulla voi katsoa omia kuvia muiden kuvia, kommentoida kuvia ja tilata syötteitä. Ladattavat kuvat voi nimetä, tagata ja niihin voi lisätä kuvausteksti. Sovelluksella ei voi ladata kuin Flickriin. Kuvia ei voi ladata taustalla kuten Shozussa eikä koko sovellusta voi käyttää kuin Nokia N95 ja Nokia N73 malleissa.
Itse lopetin Shozun, Flickrin ja Youtuben käytön avattuani Twango tilin jonne voi ladata mediatiedostoja näppärästi ja nopeasti sähköpostin avulla.
Suomalaisille on selvää että matkapuhelin katoaa tai varastetaan täytyy operaattorille ilmoittaa asiasta nopeasti. Matkapuhelin operaattorit voivat katkaista liittymän ennen kuin SIM kortillasi soitellaan ulkomaille tai ladataan elokuvia netistä. SIM kortin saa salattua PIN koodilla, mutta kuinka moni tietää mikä on oman kännykän IMEI koodi tai mitä tällä koodilla voi tehdä?
IMEI on lyhenne nimestä International Mobile Equipment Identity. Se on 15 tai 17 numeroinen luku jonka avulla voi tunnistaa yksittäiset GSM tai UMTS verkkoa käyttävät mobiililaitteet. IMEI koodia voi verrata sosiaaliturvatunnukseen.
Tämän ominaisuutensa vuoksi koodi on hyödyllinen mikäli matkapuhelin varastetaan. Ilmoittamalla kännykkäsi IMEI koodin operaattorillesi he voivat estää matkapuhelimen käytön GSM ja UMTS verkoissa. Aivan, kännykkä jota ei voi käyttää matkapuhelinverkoissa on hyödytön. Varkaus ottaa vielä päähän mutta ainakin saat pientä tyydytystä siitä että varas ei hyödy puhelimestasi mitenkään.
IMEI koodi kannattaa ottaa ylös nyt. Matkapuhelimen kadottua se on myöhäistä. Koodin saa selvile kahdella tavalla. Koodi on kirjoitettu ylös kännykkään akun alle. IMEI koodin saa myös esille näppäilemällä *#06# tai Sony Ericssoneissa oikea,*, vasen, vasen,*, vasen, *, vasen.
Nokian mainoksia tottui nuorempana näkemään lumilautailukilpailuissa ja jo legendaksi muodostunut Nokia -soittoääni oli ihmeellistä kuulla amerikkalaisessa Late Night showssa.
Viime aikoina Nokia, kuten muutkin ajan imussa toimivat firmat, ovat panostaneet web 2.0 markkinointiin kuten blogeihin ja viral markkinointiin. Viral markkinoinnin ideahan on olla näyttämättä mainokselta ja aiheuttaa suurta hämmennystä joka saa aikaan keskustelua ja arvailua mistä on kyse.
Mikäli sinusta tuntuu että Nokiasi oli ennen nopeampi eikä nettiselainkaan kaatunut niin usein niin näin todennäköisesti oli. Kun kuvagalleriat aukeavat ikuisuuden ja nappulat eivät enään vastaa komentoihin on aika resetoida kännykkä. Nykykännykät alkavat olla jo niin kovassa kulutuksessa eri sovellusten sähköpostien ja internetselaimien kanssa että itse Symbian alusta saattaa alkaa takkuamaan.
Kevyt resetointi
Ota koko kännykkäsi sisällöstä varmuuskopio esim. Nokia Suite ohjelmalla.
Tämän jälkeen kokeile ensin auttaako kevyt resetointi joka palauttaa ROM asemalta alkuperäiset asetukset mutta ei poista kuvia, yhteystietoja, sovelluksia ym.
Nokia S60 kännyköiden soft reset koodi on *#7780# ja lock code on 12345.
Syvä resetointi
Mikäli puhelin takkuaa yhä täytyy tehdä syvä resetointi joka formatoi C aseman ja palauttaa matkapuhelimen tehdasasetuksiin.
Ota koko kännykkäsi sisällöstä varmuuskopio esim. Nokia Suite ohjelmalla.
Matkapuhelinten suurimmat tietoturvariskit johtuvat vääriin käsiin joutuneista tiedoista. Kadonnut tai varastettu matkapuhelin sisältää hyvin henkilökohtaista tietoa joka on helppo yhdistää kännykän omistajaan. Tässä muutama käyttökelpoinen vinkki joilla vähennät näitä tietoturvauhkia omalta osaltasi.
Puhelimen loki sisältää tietoa viimeksi soitetuista puheluista. Pyyhi tiedot mikäli haluat pitää tiedon yksityisenä.
Yksinkertaiset yhteystiedot - Älä kirjoita puhelimeen kotiosoitteita tai tallenna luottokorttisi tunnuslukua Visa nimen alle. Tarvitsetko edes sukunimiä?
Kalenteri - oliko sinulla luottamuksellinen tapaaminen? Poista se kalenteristasi.
Tekstiviestit ja sähköpostit - Tyhjennä inboksit henkilökohtaisista tai salaisista tiedoista. Älä säilytä esim. Paypalin tai sähköpostisi salasana-viestejä kännykässä.
Suojaus - käytä PIN koodia.
GPS - lähitulevaisuudessa paikkatieto-ohjelmien yleistyminen tuo lisää päänvaivaa yksityisyyttään arvostavalle matkapuhelimen käyttäjälle.
Kun luovut matkapuhelimestasi pidä huoli että käytetty kännykkä on puhdistettu kaikista tiedoista. Nokian matkapuhelimien hard reset koodi jolla saa pyyhittyä kännykän muistin ja palautettua tehdasasetukset on *#7370# jonka jälkeen painellaan lock code 12345.
Nokia matkapuhelinten ulkonäköä voi muuttaa monin tavoin persoonallisemmaksi, jotkut ostavat kännykkään roikkuvia tilpehöörejä ja jotkut vaihtavat Nokian fontit mieleisikseen.
Pian kännykällä päästään entistä lähemmäs aitoa internetkokemusta ja mikä tärkeintä videoita ei tarvitse enään ladata puhelimeen niiden katsomiseksi vaan flash videot voi katsoa streamina netistä.
Adobe on saanut valmiiksi uuden Flash version, Flash Lite 3:n, jonka avulla Youtuben ja Myspacen videot saadaan vihdoin kännykkään ilman niiden muuntamista toiseen formaattiin.
Nokian tuleviin malleihin tulee vakio varusteena uusi Flash Lite 3 mutta on vielä epäselvää voiko nykyisten versioiden omistajat päivittää Flash Lite 1 tai 2:n uuteen versioon.
Flash on yksi netin käytetyimmistä videoformaateista, jota käytetään itse videoiden lisäksi myös internetsivujen elementeissä kuten navigointi menuissa. Flash4Mobile on mainio paikka tutkia minkälaisia sovelluksia Flashin nykyversioilla on saatu aikaan.
Maxroam myy internetissä prepaid sim -kortteja joille voi ladata Skype-out tilin tapaan rahaa. Saat liittyessäsi yhden ilmaisen puhelinnumeron ja voit myöhemmin lisätä paikallisia puhelin numeroita 50 erimaasta. Ajatellaan että matkustat usein Lontooseen, Berliiniin ja Rion. Voit hankkia Maxroam sim -kortille kaikkien maiden paikallisnumeron ja siirtää puhelut kulloiseenkin numeroon.
Maxroam toimii internetin kautta ja äänen laatu on tyypillinen VOIP puheluille, hieman tukkoinen mutta ymmärrettävä ja edullinen. Puheluiden yhdistämiseen menee 20 sekunttia jonka jälkeen kuuluu "Connecting your call" ja ystäväsi vastaus.
Reilulla 40 dollarilla voit ottaa käyttöön rajattomat WLAN / Wi-Fi puhelut. Voit soittaa ulkomaanpuheluita kiinteään kuukausihintaan WLAN hotspoteista.
Peter katsoi hamsterinsa voivan olla paremmin hyödyksi kännykkää lataamassa. Tuumasta toimeen ja tuloksena oli hamsterinpyörä matkapuhelinlaturi. Kuinka ihmisten oravanpyörät saataisiin valjastettua energian tuotantoon.
E-Series vinkkasi että Nokian valikko -kansiot on numeroitu. Siirryttyäsi valikkoon voit avata haluamasi kansion sen numeroa painamalla. Vältyt siis joystickin tai navigaationäppäimen klikkailulta.
Numerointi vaihtelee matkapuhelinmalleittain, kokeile oman mallisi numerojärjestys. Nokia E61i:ssä järjestys on seuraava: vasen ylänurkka = 1, oikea ylänurkka=*, vasen alanurkka=7 ja oikea alanurkka=0.
Toinen hyvä kikka on siirtää eniten käyttämäsi kansio aloitusruudulle, eli paikkaan jolle valitsin valikon avautuessa ilmestyy. Itse asetin tälle paalupaikalle Asennus -kansion.
Eniten käyttämäni Nokian shortcut näppäin on ehdottomasti applications- / valikkonäppäin jota alhaalla pitämällä aukeaa sovellusikkuna. Ikkunassa voi siirtyä auki olevasta sovelluksesta toiseen.
Toinen paljon käyttämäni oikonäppäin on sininen nuoli + # joiden avulla voi vaihtaa yleisen ja äänettömän profiilin välillä.
Internetin selaus onnistuu Nokian matkapuhelimella mukavammin kun muistaa näppäinoikovalinnat eli kansantajuisemmin pikanäppäimet tai shortcutsit. Tämän sivun voi tietenkin myös kirjanmerkata kännykkään luntiksi.
Pikanäppäimet: *- pienennä kohdetta näytössä. #- suurenna kohdetta näytössä. 1- avaa kirjanmerkit. 2- etsi sivulta. 3- takaisin. 5- vaihda ikkunaa. 8- avaa yleisnäkymä. 9- siirry toiselle sivulle.
Mainonta on syvältä -blogi on kirjoittanut hykerryttävän hauskasti käyttäjän kokemuksia DNA:n ja Elisan liittymistä.
"...Ensimmäiset kuukaudet taistelimme hallintopäällikkömme kera DNA:n asiakaspalvelun kanssa. Tarkkaa lukua tietää tuskin kukaan, mutta kymmeniä puheluita, sähköpostiviestejä ja fakseja siinä lauottiin
Välillä operaattoripäässä onnistuttiin hukkaamaan osa dokumenteista. Kiitokseksi tästä saimme lähettää lisää fakseja ja selvityksiä siitä, mikä ongelma operaattorilla oli..."
Vanhana DNA:n asiakkaana koin operaattorin suurimpana ongelmana käsittämättömän epätäsmällisen laskutuksen. Laskuja saattoi joutua odottamaan useita kuukausia. Saunalahden asiakaspalvelu on ollut muista operaattoreista julkisuudessa kerrottuihin kauhukokemuksiin verrattuna taivaallista ja kaiken lisäksi hinnatkin ovat kilpailukykyiset.