Google käyttöjärjestelmä haastaa Symbianin ja Windowsin

GooglePhonesta on ehditty huhuta jo monet kuukaudet nyt huhuiluun liittyi NYT, jonka artikkelissa kerrottiin Googlen kehittävän laajaa mobiilisovellusten perhettä eikä omaa kännykkämallia. Nämä sovellukset ovat pidemmälle vietyjä kuin nykyiset mobiilit Google Mapsit ja Gmailit. Ensi vuonna saamme ehkä nähdä Googlen oman mobiiliselaimen.

Sisäpiiritiedon mukaan GPhone on siis kuollut, tai paremminkin se ei koskaan edes syntynyt. Sen sijaan ensi vuonna käyttäjille saapuu mm. Googlen oma kännykkäalusta jonka on tarkoitus kilpailla Symbian ja Windows Mobile alustojen kanssa.

Googlen käyttöjärjestelmä on Linuxiin perustuva avoin softa. Myös Nokian kännyköissä käytetty Symbian (S60, S40) käyttöjärjestelmä on avoin sovellusalusta. Mikäli Google onnistuu markkinoille tulossaan se saattaakin olla ainakin ensi alkuun kovempi isku Windowsille jonka Windows Mobile käyttis on suljettu maksullinen alusta.

"...Google wants to extend its dominance of online advertising to the mobile Internet, a small market today, but one that is expected to grow rapidly. It hopes to persuade wireless carriers and mobile phone makers to offer phones based on its software, according to people briefed on the project. The cost of those phones may be partly subsidized by advertising that appears on their screens... - New York Times

Lue lisää
Pikaopas - Matkapuhelin käyttöliittymät ja sovellusalustat
Mikä GooglePhone?
GPhone huhut kiihtyvät

google_os_käyttöjärjestelmäTechnorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti