7 vinkkiä parempaan matkapuhelintietoturvaan

Matkapuhelinten suurimmat tietoturvariskit johtuvat vääriin käsiin joutuneista tiedoista. Kadonnut tai varastettu matkapuhelin sisältää hyvin henkilökohtaista tietoa joka on helppo yhdistää kännykän omistajaan. Tässä muutama käyttökelpoinen vinkki joilla vähennät näitä tietoturvauhkia omalta osaltasi.

  • Puhelimen loki sisältää tietoa viimeksi soitetuista puheluista. Pyyhi tiedot mikäli haluat pitää tiedon yksityisenä.
  • Yksinkertaiset yhteystiedot - Älä kirjoita puhelimeen kotiosoitteita tai tallenna luottokorttisi tunnuslukua Visa nimen alle. Tarvitsetko edes sukunimiä?
  • Kalenteri - oliko sinulla luottamuksellinen tapaaminen? Poista se kalenteristasi.
  • Tekstiviestit ja sähköpostit - Tyhjennä inboksit henkilökohtaisista tai salaisista tiedoista. Älä säilytä esim. Paypalin tai sähköpostisi salasana-viestejä kännykässä.
  • Suojaus - käytä PIN koodia.
  • GPS - lähitulevaisuudessa paikkatieto-ohjelmien yleistyminen tuo lisää päänvaivaa yksityisyyttään arvostavalle matkapuhelimen käyttäjälle.
  • Kun luovut matkapuhelimestasi pidä huoli että käytetty kännykkä on puhdistettu kaikista tiedoista. Nokian matkapuhelimien hard reset koodi jolla saa pyyhittyä kännykän muistin ja palautettua tehdasasetukset on *#7370# jonka jälkeen painellaan lock code 12345.


matkapuhelin_virusTechnorati: , , , , ,

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti... 4. lokakuuta 2007 klo 11.55

Pari lisävinkkiä:

- siirrä yksityiset kuvat ja videot tasaisin väliajoin ja tarvittaessa puhelimesta tietokoneelle.

- älä rastita kännykän nettiselaimessa sisäänkirjautumisten yhteydessä muista minut -laatikkoa

Nokian sähköpostisovellus on hankalampi juttu. Kännykkävarashan pääsee automaattisesti lukemaan sähköposteja ja halutessaan lähettämään matkapuhelimen omistajan nimissä emaileja. Keksiikö kukaan kuinka tämän voisi välttää?

Lähetä kommentti