Tilaa podcasteja Nokiaan

Podcastit eivät ole Suomessa vielä tunnettu julkaisumuoto. Podcasteja voisi kuvailla piraattiradion ja internetradion risteytykseksi. Ihmiset julkaisevat omia radio-ohjelmiaan internetlevitykseen. Suomalaisia podcasteja on podcast hakemiston mukaan 31 ja päälle vielä YLEn podcastit.

Saat tilattua podcastit matkapuhelimeen Nokia podcasting podcast -aggregaattorilla. Lataa ja asenna ilmainen Nokia Podcasting. Avattuasi Nokia Podcastingin voit etsiä ohjelmia joko hakemestosta tai podcast haulla. Nokia on jostain syystä valinnut podcast hakemistoksi Digital Podcastin vaikka on olemassa paljon parempiakin hakemistoja.

Hakemiston voi onneksi vaihtaa parempaan (valinnat --> settings --> connection --> search service URL) seuraamalla Nokian käsittämättömiä ohjeita:

A custom search URL should contain a hash mark (#) in the location where user specified keywords must be entered.

This example is from www.thepodlounge.com: http://mobile.thepodlounge.com/nokia_search.php?q=#


Täältä löytyy muutama lisäesimerkki. S60 blogissa löytyy ohjeet kuinka tilata tietyn aiheiset podcastit Podnovasta ja Podzingeristä.

Podcast hakemistoon rekisteröitymällä voit tilata lempi suomipodcastisi RSS syötteellä myös kännykkään.

Yksittäisen podcastin tilaus onnistuu Nokia Podcastingissa näin: Valinnat --> podcasts --> valinnat --> new podcast kirjoita podcastin syöte URL

Podcastingien lataus on sitten datarikasta touhua ja voi kasvattaa matkapuhelinlaskun huimiin summiin. Podcastien kuuntelijan kannattaakin joko käyttää kiinteähintaista dataliittymää tai ilmaisia WLAN verkkoja.

nokia_podcast_kännykkään



Technorati: , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti