Matkapuhelin tietokoneen modeemina

Matkapuhelinta voidaan käyttää datakaapelin, infrapuna- tai Bluetooth-yhteyden avulla tietokoneen internetmodeemina. Matkapuhelinliittymän tulee tukea datan siirtoa (GPRS, 3G).

Bluetoothin, usb-kaapelin tai infrapunayhteyden lisäksi tarvitset kännykän mukana tulleen CD:n joka sisältää modeemiajurin. Vaihtoehtoisesti voit käydä lataamassa ajurin matkapuhelinvalmistajan kotisivuilta. Modeemiajuri tulee asentaa tietokoneelle.

Seuraavaksi sinun tulee määritellä modeemin asetukset. Matkapuhelinoperaattoreiden internetasetukset poikkeavat toisistaan joten tarkasta omasi alla olevista linkeistä tai suoraan operaattoriltasi.

Modeemi asetusten tekeminen
Windows XP:llä klikkaa Käynnistä --> (Asetukset)--> Ohjauspaneeli --> Verkkoyhteydet ja valitse puhelin- ja modeemiasetukset. Puhelin- ja modeemiasetukset saattavat löytyä myös Ohjauspaneelista.

Valitse modeemilistalta asentamasi puhelinmodeemi ja klikkaa ominaisuudet ja lisäasetukset. Kirjoita extra settings -kenttään operaattorisi ilmoittama modeemialustuskomento esim. Saunalahdella: AT+cgdcont=1,"ip","internet.saunalahti" ja soittosarjan numero: *99#

Operaattorikohtaisia tunnuksia ja ohjeita internetyhteyden luomisesta:

Elisalla on hyvät kuvalliset ohjeet joita voi käyttää apuna myös muiden operaattoreiden modeemiasetuksia määritellessä, Elisan laajakaista modeemina
Saunalahden GPRS -modeemi asetukset
DNA GPRS -datapaketti modeemina käyttöopas (pdf)
DNA --> Tiedonsiirtopalvelut - asetukset
Nokian matkapuhelin modeemina - englanniksikännykkä_modeemina

Technorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti