Lataa ilmainen GPS -ohjelma kännykkään

GPS -paikannus yleistyy matkapuhelimissa nopeasti. Nokian helmikuussa lanseeraama ilmainen Nokia Maps tai Smart2go oli merkkipaalu ilmaisohjelmarintamalla ja isku maksullisille Navigare ja TomTom navigointiohjelmille. Kännykkään löytyy muitakin ilmaisia GPS ohjelmia, kuten amAze ja Mobile GMaps.

Nokia Maps / Smart2Go
Ilmaiseen GPS -navigointiohjelma Smart2go:n on saatavilla ilmaiset kartat 150 maahan. Kartat voi ladata joko tietokoneella tai mobiilisti matkapuhelimella MapLoader -ohjelman avulla (hidas).

Mikäli matkapuhelimessa on ulkoinen GPS- paikannin tai integroitu GPS kuten Nokia N95:ssä Smart2go kertoo käyttäjän sijainnin gps-paikannuksen avulla. Navigointi -ohjelman Nokia Mapsista saa vasta lisämaksua vastaan. Demovideo Nokia Maps navigoinnista.

Navigointi -sovelluksia ei pidä sekoittaa kartta- ja paikkatieto -sovelluksiin. Nokia Maps on ilmaisena jälkimmäinen, ja voittaa vain täpärästi toisen ilmaisen reitinsuunnittelu-, kartta -sovelluksen - java-pohjaisen Google Maps Mobilen.

Nokian Smart2Go käyttökokemuksia matkapuhelinfoorumissa. Myös Mobiili- ja PDA-blogi testasi Nokia Mapsin ja bluetooth GPS:n. Usein kysyttyä smart2go:sta.

Mobile GMaps
Mobile GMaps on toinen ilmainen java sovellus, mutta toisin kuin Google Mapsiin, siihen ilmaiset kartat täytyy ladata netistä. Mobile Gmapsissa on GPS tuki, niin ulkoiselle GPS palikalle kuin kännykkään integroidulle GPS vastaanottimelle ja se toimii lähes kaikissa matkapuhelinmalleissa, jotka tukevat javaa.

Gmapsissa on lisäksi mahdollisuus kännykän nettipaikannukselle, joko salasanalliselle tai julkiselle. Kaveriporukat (/ avioparit) pysyvät perillä toistensa menoista. Vilkaise julkista internetpaikannuskarttaa. Lisätietoa tästä ilmaisesta matkapuhelin GPS -sovelluksesta GMaps Foorumissa.

amAze
Java kännyköihin soveltuva ilmainen GPS ohjelma amAze on ollut ladattavissa tammikuusta 2007 lähtien. aMaze on ensimmäinen ilmainen opastetietoa tarjoava ja navigointiin kykenevä GPS sovellus Java-puhelimille.

GPS -ohjelma toimii, sekä ulkoisen bluetooth GPS palikan että sisäisen GPS-tuen kanssa. Se tukee Nokian, Sony Ericssonin, Siemensin, Samsungin ja Motorolan java -kännyköitä. Amazen navigointi kartat kattavat lähes koko pohjoisen pallonpuoliskon - myös Suomen - sekä Etelä-Afrikan ja Australian.

Ohjelma tarjoaa paikkatiedon ja reitinvalinnanoptimoinnin lisäksi puheopastuksen haluttuun kohteeseen tarjoten tietoa paikallisista palveluista kuten huoltoasemista. Ohjelman käyttäjillä kannattaa olla kiinteähintainen dataliittymä käytössä, sillä amAze käyttää gprs:ä tai 3G -verkkoa.
Lisätietoa ja usein kysyttyä amAze GPS navigoinnista.

Lyhyt flashdemo amAzesta


Matkapuhelin GPS -paikannuksesta löytyy runsaasti vinkkejä ja kokemuksia matkapuhelinfoorumin GPS-paikannus -viestiketjusta.Lisää ilmaisia GPS -juttuja vinkkejä
Lataa ilmainen NokiaMaps
Lataa ilmainen GPS ohjelma Mobile GMaps
Lataa kännykkään ilmainen GPS ohjelma amAze


Technorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti