Morange - Mobiili Messenger ilmaiseksi matkapuhelimeen

Kirjoitin viime viikolla sähköpostin jäämisestä MSN / Messenger -pikaviestien jalkoihin. Oli lähes pakko testata kuinka mobiili Messenger toimii. Testasin matkapuhelimessa Morangea ja keskityin sen messenger sovellukseen. Käytin ilmaista java -versiota. Morangenhan saa myös Windows mobiili -versiona. Mesenä käytin Windows Live Messengeriä. Mobiili Messengerin käyttö onnistuu Windowsin lisäksi ICQ, AOL, Google Talk, Yahoo Messenger ja QQ palveluilla.

mobiili_windows_messenger

Morange oli helppo asentaa ja yhteyden luominen sekä sisäänkirjautuminen MSN tilille sujuivat mutkitta. Morange löysi myös tililläni olevat yhteystiedot. Päävalikossa kannattaa säätää asetukset mieleisekseen, ennen Messengerin käytön aloittamista.

Aloitin keskustelun valitsemalla listasta yhteystiedon ja valikosta Open näpyttelin viestin ja painoin ok. Sain vastauksen - Messenger toimi. Muille käyttäjille Morage näytti tiedoissani tekstin "I'm using Morange".

Sovellus kaatui viestittelyn aikana kuitenkin kahdesti ja aina samalla komennolla, valitessa toimintoa matkapuhelimen keskipainikkeella. Pikakomentoja käytettäessä ongelmia ei ollut. Odottaessani kauemmin vastausta Morange oli kirjasi minut ulos Messenger -tililtäni.

mobiili_matkapuhelin_messenger

Yhteistietoja voi joko selata tai hakea. Ystäville voi pikaviestien lisäksi lähettää sähköpostia. Moragesta löytyy emoticons -lista joita voi halutessaan lisätä pikaviesteihin. Sovelluksella voi lähettää jopa valokuvan jos käytössäsi on kamerakännykkää. Kuva täytyy tosin ottaa sovelluksen avulla ja heti. Valokuvakansiota ei voi selata.

Kamerankäyttö oli Morangen suurin puute. Morange on surkea käyttämään matkapuhelimen kameraa, vaikka kameraa kuinka testasi päävalikon asetuksissa, sovellus sohi kuvat pitkin seiniä. Se onnistui jopa zoomaamaan kameralla jossa ei ole zoomia!

Hyvää Morangen mobiili -Messenger sovelluksessa:


  • ilmainen
  • saatavilla java -versio
  • helppo asentaa
  • messenger toimii
  • sähköposti mahdollisuus


Huonoa Morangen mobiili -Messenger sovelluksessa:

  • karu ulkonäkö
  • kaatuilu
  • kuvien lähettäminen ei onnistu
  • uloskirjaus -bugi

Yleisarvosanaksi Morangen ilmainen mobiili -Messenger sovellus saa kohtalainen. Morangen Mobiili Messengeriä voi käyttää jos on pakko mesettää tai todella tylsää.

Matkapuhelin Messenger on uusi sähköposti?Technorati: , , , , , , ,

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti... 14. heinäkuuta 2008 klo 22.21

Suosittelisin ennemmin eBuddya.

Lähetä kommentti