Opas - Tee ilmaiset mp3 soittoäänet

ilmaiset_soittoäänet

Miksi turhaan maksaa soittoäänistä ja käyttää aikaa sen oikean sävelen etsimiseen? Voit tehdä itse helposti ja ennenkaikkea ilmaiseksi mp3 soittoääniä lempikappaleistasi.

Tarvitset mp3 kännykän, keinon siirtää mp3-tiedosto tietokoneelta matkapuhelimeen (bluetooth, kaapeli, email) ja ilmaisen audiomikseriohjelman kuten Audacityn.

Yksinkertaisuudessaan mp3 soittoäänen luominen menee näin:

1. Lataa ja asenna Audacity. Lataa LAME mediapakkauskirjasto ja tallenna se jonnekin pysyvästi.

2. Avaa Audacity ja asenna LAME. Muokkaa --> asetukset--> tiedostomuodot välilehdellä "mp3-vientiasetukset" kohdassa paina Etsi kirjasto ja etsi lataamasi LAME-tiedosto. Paina OK.

3. Kopioi lempikappaleesi johonkin toiseen kansioon kuin missä muut musiikkitiedostosi ovat. Avaa kappale Audacityssa; Projekti --> tuo audiotiedosto.

4. Etsi kappaleesta 20 sekunnin pätkä jonka haluat soittoääneksi. Valitse tämä alue valintatyökalulla (Ison i-kirjaimen näköinen symboli) vetämällä.

5. Valitse Muokkaa-valikosta rajaus. Nyt sinulla on oma ilmainen mp3-soittoääni!

6. Mikäli haluat voit kokeilla erilaisia ääniefektejä Efekti-valikosta. Häivytys sisään efekti on hyvä tapa välttää soittoäänen säikyttely. Valitse esi. äänesi ensimmäiset 5 sekunttia ja valitse tämä efekti niin soittoääni voimistuu hitaasti. Kokeile rohkeasti (Muokkaa valikosta löytyy perutoiminto.).

7. Kun olet tyytyväinen valitse Tiedosto-valikosta "vie mp3-tiedostoon..." ja tallenna esim nimellä soittoääni1.mp3.

8. Siirrä soittoääni1.mp3 tiedosto tietokoneelta puhelimeesi ja aseta soittoääneksi. Ota huomioon muut ihmiset soittoääniä valitessasi.

Käy lukemassa myös: Kuinka katsella Youtube -videoita matkapuhelimella, Kuinka voit lähettää kuvia ja videoita kännykällä nettiin ja Mistä saat Googlen sateliittikuvat matkapuhelimeen.

Lähteet:
Lifehacker - Make a ringtone from any MP3
Wired - Stop Paying for Ring Tones
Eka Bini - Podcasting alkeetTechnorati: , , , , , ,

4 kommenttia:

mikzku kirjoitti... 16. heinäkuuta 2007 klo 22.17

Vaatii tietysti vielä muistikortin ja puhelimen johon sen voi pistää... hyvällä tuurilla muistikortinlukijan.
Tämäkin on "uusi" keksintö tosiaan. niin kauan kuin audacity on ollut tätä on tehty!

Anonyymi kirjoitti... 16. heinäkuuta 2007 klo 23.49

Terve Mikzku,

Luit tarkkaan jutun, hieno homma! Niin kuin kerroit MP3-kännykät vaativat usein muistikortin mikäli haluaa pitää useita soittoääniä tai kappaleita muistissa.

Unohdin mainita nämä vaatimukset. Hyvä että täsmensit asian. Unohdinkohan jotain kännykän pääominaisuuksista Ostajan opas - matkapuhelin ominaisuudet ?

Ja totta, Audacity on erinomainen ohjelma. Oletko jo kauan tehnyt omia soittoääniä? Olisiko sinulla jotain suosikkikappaleita joita suosittelisit muille lukijoille? "Uusia" tai "vanhoja"?

Anonyymi kirjoitti... 30. heinäkuuta 2007 klo 21.55

Mitenkä minä saan sen oman soittoääneni nettiin, että voin sen ladata kännykälläni sieltä sen sitten??

Anonyymi kirjoitti... 12. kesäkuuta 2008 klo 20.48

www.zedge.net

Lähetä kommentti