Ostajan opas - matkapuhelin ominaisuudet

kännykkä ominaisuudet

Kuinka löytää juuri oikea, sinulle sopiva kännykkä? Valikoima on nykyään niin laaja ja ominaisuuksia niin paljon, että tavalliseen perusmatkapuhelieen tottunut menee helposti pyörälle päästään. PC World- lehden matkapuhelimenostajan opas helpottaa valinnan tekoa. Linkkien takaa löytyy lisätietoa.

Matkapuhelimen pääominaisuuksia:

Matkapuhelinstandardi
GSM on maailman yleisin langattoman yhteyden matkapuhelinstandardi. GSM:n käyttäjät voivat käyttää omaa puhelintaan likimain jokaisessa maailman maassa. GSM-verkon laajennuksia ovat:


  • WAP, matkapuhelinten hypertekstipalvelu (kännykkä-HTML)
  • HSCSD, piirikytkentäinen tiedonsiirto
  • GPRS, pakettikytkentäinen tiedonsiirto (internet)
  • EDGE, 2.5G, nopea tiedonsiirto (paranneltu GPRS)
  • UMTS, GSM:ää seuraava matkapuhelinstandardi (3G)
  • 3G, GSM:ää seuraava matkapuhelinsukupolvi


Ulkonäkö
Matkapuhelimia löytyy perinteisinä kapuloina, liukukuorisina, simpukkamallisina, swivelmallisina... Minkä tahansa mallin valitsetkin, tarkasta että kännykkää on helppo käsitellä yhdellä kädellä, pitää korvalla olkapään avulla ja että soittajan nimi on näkyvissä ennen vastaamista.

Kännykän koko
Matkapuhelimet ovat kannettavia ja pieniä. Liian pientä on hankala käsitellä ja suurempaa 3G puhelinta vaikea saada taskuun.

Matkapuhelin akun kesto
Yllättävän moni unohtaa tarkastaa enenn puhelimen ostamista kännykän akun keston. On ikävä huomata, että akkua täytyy ladata joka päivä.

Näyttö
Tekstiviestien lähettäjät, langattoman internetin selaajat ja sähköpostinlähettäjät arvostavat suurta näyttöä. Näytölle tulisi mahtua vähintään kuusi riviä tekstiä. Eräissä malleissa tekstin kokoa voi säädellä.

Näppäimistö
Mikäli tarvitset käyttöohjeita matkapuhelimen toimintojen selvittämiseksi, valitse toinen malli. Näppäimistön ja valikoiden tulisi olla selkeitä ja helppokäyttöisiä. Näppäinten tulisi olla herkkiä kosketukselle. Kirjoituskonetyyppinen Qwerty- näppäimistö on hyvä sähköpostien kirjoittamiseen.

Langaton tiedonsiirto
Monissa kännyköissä on valmiudet käyttää sähköpostia, internetiä tai ladata taustakuvia tai soittoääniä langattomasti. Toiminnot edellyttävät kuitenkin tarkoitukseen soveltuvaa matkapuhelinliittymää.

Kamera
Pikseleitä tulisi olla vähintään 2 miljoonaa (2 Megapikseliä), jotta kuvia kestää katsella myös painettuina. Linssinsuojus estää naarmuuntumisen ja lisää kameran käyttöikää. Kamerakännykän etuna tavalliseen digikameraan on sen ainainen mukana olo. Kamerakännykkää voi parhaiten hyödyntää yllättävissä "Kodak-momenteissa" jos kameraa voi käyttää nopeasti esim. avaamalla linssinsuojus. Automaattitarkennus parantaa myös käytettävyyttä. Uusimmissa 3G puhelimissa on 5 Megapikselin kamerat.

Videokamera
Pääominaisuus käyttäjille jotka haluavat tallentaa lyhyitä videotiedostoja hienoista ja hauskoista hetkistä.

Mediasoitin ja videotoistin
Mikäli matkapuhelimesta löytyy mp3 soitin ei erillistä soitinta tarvitse kantaa mukanaan. Kännyköissä saattaa olla myös kaiutin musiikinkuunteluun. Videokamerakännyköissä tulisi olla videotoistin jolla videoita voi katsella. Tarkasta että kännykkä tukee päämediatiedostoja musiikille ja videolle.

Muistikorttipaikka
Muistikorttipaikka lisämuistille on ehdoton pääominaisuus kamera- /videokamera- ja sähköpostikännyköissä.

Multimediaviestit
Toiminnon avulla voit lähettää kuvia, videota tai musiikkia ystävillesi. Vaatii liittymän tuen toimiakseen.

Ladattavat moniääniset/mp3 soittoäänet
Ei kuulu pääominaisuuksiin, mutta jotkut tuntuvat arvostavan.

Radio
Oiva kumppani työmatkoilla.

Älypuhelimilla voi lisäksi navigoida ja etsiä julkisen liikenteen reittejä ja aikatauluja. Niille on myös paljon muita sovelluksia.Technorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti