Kierrätä käytetty kännykkä

Mikäli vanha käytetty kännykkäsi ei kelpaa myytäväksi uudelle omistajalle kierrätä kännykkäsi. Plazan mukaan:

"Jopa 80 % kännykästä voidaan kierrättää. Kierrätys ja energiavarojen järkevä käyttö hidastaa ilmastonmuutosta. Kun matkapuhelin pistetään kierrätykseen, säästetään luonnonvaroja. Noin 65-80 % matkapuhelimen materiaalisisällöstä voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen. Lisäksi kierrättäjät ottavat talteen puhelimen energiasisällön käyttämällä muoveja polttoaineena. Tämä voi nostaa talteenottoasteen jopa 90 %:iin.

Akuista saadaan kobolttia, nikkeliä, kuparia, kromia, rautaa ja alumiinia, joita voidaan käyttää esimerkiksi uusien akkujen, ruostumattoman teräksen ja kaiuttimien valmistamiseen. Kännykän piirilevyistä, nestekidenäytöistä ja kameroista voidaan ottaa talteen kultaa, hopeaa, palladiumia, kuparia, tinaa, lyijyä, nikkeliä ja muita metalleja. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi elektroniikkatuotteissa ja koruissa sekä lääketieteellisissä tuotteissa.

Kierrätyksen avulla voidaan myös varmistaa, että haitalliset aineet hyvin vanhoista laitteista hävitetään asianmukaisesti."


Voit tukea UFF:n kehitysyhteistyötä lahjoittamalla käytetyn kännykän projektityöntekijöiden käyttöön tai tukea Itämeren suojelua tilaamalla Saunalahdelta kännykän kierrätyskirjekuoren. Saunalahti lahjoittaa jokaista kierrätettyä kännykkää kohti 2 euroa Itämeren suojeluun.

Pääkaupunkiseudulla matkapuhelimia vastaanottaa Kyläsaaren kierrätyskeskus, Konalan ja Kivikon Sorttiasemat, Tampereella Nekalan hyötyjätekeskus ja Tarastejärven jätteenkäsittelykeskus, Turussa Turun ekotori, ekopaja ja Topinojan jäteasema.

Muista formatoida kännykkäsi ennen sen kierrätystä, jotta uusi omistaja ei pääse käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi. Ohjeita kännykän formatointiin.

kännykän_kierrätysTechnorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti