Pikalainavertailu - edullisimmat tekstiviestilainat tai pikavippi

Pikavippi ja tekstarilaina ovat lainatyyppi jossa asiakkaalle lainataan pienehkö summa rahaa lyhyellä takjaisinmaksu ajalla ja korkealla korolla. Ala on ilmeisen tuottoisa sillä yleinen lainakustannus esimerkiksi sadan euron lainassa on 50 euroa. Alalle onkin ollut tunkua, varsinkin kun luotonanto ei ole luvanvaraista toimintaa.

Suomessa on kymmeniä pikavippiä tarjoavia yrityksiä, joista saa heti lainaa ilman vakuuksia. Lainanhakuvaihtoehtoina on useimmiten internet- tai tekstarilaina. Pikavippiala on ollut ajoittain ankaran arvostelun kohteena, joskus ehkä suottakin. Mitä mieltä sinä olet? Osallistu Kännykkä Liittymän tekstiviestilaina kyselyyn ja äänestä sivupalkin gallupissa.

Internet- ja tekstiviestilainan antajien todellinen vuosikorko vaihtelee suuresti, noin 20 prosentista yli 2200 prosenttiin! Pankkilainoissa vuosikorko jää reilusti alle kymmenen, euriboriin sidotut lainat ovat tällä hetkellä vuosikoroltaan reilu neljä prosenttia. Pikalaina haluaisi käyttää mielummin kokonaiskorkoa ja verrata maksettua korkoa lainan määrään.

Ennen lainan ottoa kannattaa Rahoitustarkastuksen neuvon mukaan harkita tarvitsetko todella pikalainaa. Pikalainat ovat niin kallita että lainan täytyy tulla välttämättömään tarpeeseen, kuten ruokaan tai lapsen lääkäriin. Pikavippiä ei siis kannata ottaa uutta kännykkää varten saati juhlimiseen tai lainojen maksuun.

Jos kuitenkin otat tekstarilainan selvitä mistä saat edullisimman lainan. Tähän käy avuksi pikavippivertailu ja pikalainat, joka tarjoaa tietoa lainanhakuprosessista. Voit laskea vuosikoron myös itse Taloussanomien pikavippilaskurilla. Tutustu myös lainanottajien kokemuksiin eri pikalainan tarjoajista. Varoittavia esimerkkejä voi lukea suomi24:n pikavippi keskustelusta.

Muista, että myös pikalaina on maksettava takaisin. Useimmat eivät tunnu tätä muistavan: "...Kotitalouksien velkaantuminen jatkui viime vuonna voimakkaana. Tilastokeskuksen torstaina julkistamien rahoitustilinpidon tietojen mukaan kotitaloudet ottivat lainaa yhdeksän miljardia euroa enemmän kuin lyhensivät vanhoja lainoja..."-Helsingin Sanomat

pikavippiTechnorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti