Nokia N95 - Nokian lippulaiva

nokia_n95

Nokia N95 on suomen markkinoille vuonna 2007 tullut 3G-älypuhelin. Nokia N95 painaa vain kolmanneksen perusmatkapuhelinta enemmän (120g) mutta toimii puhelimen lisäksi tietokoneena, kamerana mediasoittimena, digikamerana ja videokamerana.

Tässä paljon puhutussa ja suositussa kännykämallissa on 5-megapikselin kamera ja sillä voi lisäksi kuvata VGA-tasoista MPEG-4 videota. N95:ssä on monista kännyköistä puuttuva salamavalo. Matkapuhelimessa on Real Player mediasoitin jolla voi katsella ladattuja, suoratoistettavia tai tallennettuja videotiedostoja koko näytön suuruisina ja stereokuulokeliitännän ansiosta voit nauttia hyvälaatuisista äänistä.

Monet N95:n käyttäjät kokevat omistavansa ensimmäisen taskutietokoneen. Internetin ja sähköpostin käyttö on sujuvaa 3G yhteyden avulla. HSDPA yhteyskäytäntö nopeuttaa tietoliikennettä entisestään. Verkosta matkapuhelimeen päin voidaan saavuttaa 3,6 Mbit/s nopeus, Suomessa kuitenkin "vain" 2 Mbit/s Elisan ja Soneran verkossa. Nokia N95 on tehokas havaitsemaan langattomia verkkoja mikä on tervetullut ominaisuus kaikille kännykkäliittymälaskuja kauhistelleille.

Nokia N95 mallissa on kahteen suuntaan liikkuva liukukansi. Voit käyttää joko numeronäppäimiä tai mediasoitinta. Hieman muovisen tuntuisten kuorien alta löytyy edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi S60 3.1 käyttöliittymä (symbian), kännykän sisäänrakennettu GPS-vastaanotin, langaton WLAN-tuki, langaton Bluetooth v.2.0 -teknologia, FM-stereoradio, 160 Mt muistia ja muistikorttipaikka 2Gt microSD-muistikortille ja USB 2.0 -tuki Mini USB -liitännän kautta. Yhteystietojen ja kalenterin synkronointia yhteensopivan tietokoneen kanssa on pidetty nopeana ja tavallista parempana.

Kännykän huonoina puolina voidaan pitää taskussa avautuvaa liukukantta, halvan tuntuisia kuoria ja korkeaa hintaa. Nokia N95 kannattaakin hankkia edullisen tarjous dataliittymäpaketin yhteydessä.

Lue ja katsele lisää Nokian N95 mallista:

Nokia N95 matkapuhelinvertailussa
Nokia N95 tuoteseloste
Nokia N95 edullisesti
Nokia N95 arvostelu
Nokia N95 arvosteluvideo
Nokia N95 GPS demovideoTechnorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti