Web 3.0 - mobiili GPS internet?

google+earth

TechConsumer arvelee internetkehityksen seuraavan "suuren jutun" - web3.0:n olevan internetin ja gps-paikannuksen yhdistyminen niin, että tieto on käytettävissä mobiililaitteilla kuten matkapuhelimilla.

Web 2.0 tarkoittaa internetkehitystä jonka pääosassa ovat olleet sosiaaliset internet sivustot kuten Digg, del.icio.us tai vaikkapa suomalainen Blogispotti. Käyttäjät luovat sivujen sisällön.

TechConsumer visioi, että tulevaisuudessa internetistä löytää tiedon paikkaan perustuen, eikä hakusanoihin kuten nykyään. Rautatientorilla avaisit kännykkäsi internetselaimen joka tietäisi gps-toiminnon avulla sijaintisi ja osaisi tarjota tälle paikalle olennaisia sivuja. Web2.0 ja 3.0 yhdistyisivät kun paikkakohtaiset sivustot olisivat käyttäjien linkittämät. Mitä useampi olisi linkittänyt VR:n aikataulut sitä helpompi se olisi löytää. Toinen idea olisi yhdistää hakusanat ja gps. Kännykkä hälyttäisi lähestyessäsi palvelua joka vastaa hakusanojasi esim. "terassi siideri 4 euroa".

TechConsumer: The Next Big Thing: Why Web 2.0 Isn’t Enough

DigiToday uutisoi tänään Nokian olevan tiukasti mukana tässä paikkatietokehityksessä, Nokia nopeuttaa N95:n paikannustaTechnorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti