Aktiivisen valmiustilan pikanäppäimet

Moni Nokian S60 kännykän käyttäjä jättää valmiustilanäytön (active idle screen) pikavalinnat oletuskomennoiksi. Itseäni ainakin rassaa avata sovelluksia valikon ja asennuksen kautta. Sijoittamalla eniten käytetyt sovellukset valmiustilanäyttöön säästää päivän aikana monta peukalon liikettä.

Ihmiset eivät joko tiedä että pikakomentoja voi muuttaa tai eivät ole jaksaneet selvittää miten tämä tehdään. Ja näin se käy:

Mieti ensin mitkä ovat yleisimmin käyttämäsi matkapuhelin sovellukset ja missä järjestyksessä ne olisi paras asettaa pikakomentoriville.

Tämän jälkeen siirry Valikko --> työkalut --> asetukset --> puhelin --> valmiustila --> akt. valm.tilan sov.

Valitse nyt pikavalintoihin 1, 2, 3...(vasemmalta oikealle) mieleisesi sovellukset.

Itse olen määritellyt seuraavat pikanäppäimet: viestit, kalenteri, widsets, google maps, galleria, bluetooth, uusi tekstari.

nokia_e61i_pikakomennotTechnorati: , , , , , , ,

1 kommenttia:

Janne Granström kirjoitti... 7. syyskuuta 2007 klo 2.43

no juu.. harmittaa vain tuo että nokia ei ole mahdollistanut tuolle enempää kuin yhden rivin, johon siis mahtuu varsin rajallinen määrä ohjelmia tai toimintoja.

Esm minulla on N93-1 puhelimessa tuollainen navigointisovellus josta voi nopeasti erillisellä näppäimellä mennä haluttuihin sovelluksiin.. tämä toki auttaa tuossa mutta olisi silti parempi että myös valmiustilan pikanäppäimille oltaisiin annettu enemmän näytöllä tilaa.. nythän tuohon jää pakosti kamalasti käyttämätöntä tilaa, voisi olla myös mukava jos valmiustilanäyttöön voisi valita millä tavoin se näyttää esimerkiksi tehtävät, nythän se vain näyttää paljonko niitä on, mutta ei sisältöä mikä olisi parempi.

Lähetä kommentti