Kannattaako ostaa Nokia E90

nokia_e90_matkapuhelin

Nokia E90 kommunikaattorin huikea lähes tuhannen euron hinta pistää miettimään kannattaako kännykkää ostaa? Nokian E90:n yhteydessä puhutaan usein toimistosta jonka saa taskuun. On kuitenkin valiteltu että tuon taskun täytyy olla koosta ja hinnasta johtuen melko suuri.

E90 on symbian s60 matkapuhelin, joka sisältää erinomaiset internet ominaisuudet (WLAN 802.11g, HSDPA-yhteys, tiedonsiirtonopeus jopa 3,6 megatavua sekunnissa, WCDMA 2100 MHz samanaikaisella äänen- ja tiedonsiirrolla, GPRS/EGPRS (Luokka A, Multislot luokka 32), 3GPP (rel 5), Dual transfer mode (MSC11, SAIC rel v1) tukee yhtäaikaista äänen ja tiedonsiirtoa), mahtavan sisänäytön (800×352 pikseliä), 3,2 megapikselin kameran salamalla ja automaattitarkennuksella ja videopuhelukameran.

Matkapuhelimessa on myös musiikkisoitin ja sisäänrakennettu GPS -paikannin. Sähköpostiominaisuudet tukevat POP3-, IMAP4- ja SMTP-protokollia. Lisäksi matkapuhelimesta löytyy tuki push-email -sähköpostisovelluksille, pikaviesteille (messenger) ja Internet-puheluille. Puhelimen muistia voi laajentaa 2 gigatavuun microSD-muistikortilla.

Mitä muuta voisi tarvita? Paremminkin voi kysyä tarvitseeko tätä kaikkea?

Nokia E90 ei ole valituksista huolimatta muita kännyköitä kovin paljon suurempi. Se on muita painavampi, koska ulkokuoresta on tehty vankempi kuin halvan tuntuisista Nokian malleista yleensä. E90:n kuoret ovat jämptit ja laadukkaan tuntuiset. Monet ovat kuitenkin valittaneet sisänäppäimistön aiheuttamaa näytön naarmuuntumista ja löysiä saranoita. Viat esiintyvät kuitenkin vain osassa E90 mallistoa joten nämä yksityiskohdat kannattaa kännykkä kaupassa tarkastaa.

Nokian E90 on haukuttu myös nopeaksi, onhan sen 128MB RAM muistista 80 vapaassa käytössä. Nokia E90:n yleinen ongelma on buuttailu ja jumiutuminen. Kommunikaattorit ovat kesän aikana sekoilleet, vilkutelleet valoja ja vinkuneet merkkiääniä ilman syytä. Monien Nokia E90 onkin ollut kauemmin huollossa kuin käytössä. Tähän saataneen korjaus jahka Nokian insinöörit palailevat kesälomiltaan. Kannattaakin harkita ostamisen siirtämistä kuukaudella parilla niin että softat on saatu kuntoon.

Tällä hetkellä Nokia E90 Communicator maksaa hintavertailun mukaan hieman alle 800 euroa. Vaihtoehtona on toki ostaa kommunikaattori myös liittymän yhteydessä. Esimerkiksi Saunalahti myy Nokia E90 kommunikaattoria eri liittymävaihtoehtojen kanssa. Kuukausihinnat (24kk) vaihtelevat 33 eurosta yli 80 euroon. Tarkat tekniset tiedot löytyvät Nokian sivuilta, kattava Nokia E90 arvostelu löytyy englanniksi My-Symbianista ja lisää käyttökokemuksia voit lueskella Matkapuhelinfoorumissa.Lue miksi en ostanut Nokia E90 ja kuinka päädyin tähän ratkaisuun.

Technorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti