Kadonnut kännykkä - Mikä IMEI koodi?

Suomalaisille on selvää että matkapuhelin katoaa tai varastetaan täytyy operaattorille ilmoittaa asiasta nopeasti. Matkapuhelin operaattorit voivat katkaista liittymän ennen kuin SIM kortillasi soitellaan ulkomaille tai ladataan elokuvia netistä. SIM kortin saa salattua PIN koodilla, mutta kuinka moni tietää mikä on oman kännykän IMEI koodi tai mitä tällä koodilla voi tehdä?

IMEI on lyhenne nimestä International Mobile Equipment Identity. Se on 15 tai 17 numeroinen luku jonka avulla voi tunnistaa yksittäiset GSM tai UMTS verkkoa käyttävät mobiililaitteet. IMEI koodia voi verrata sosiaaliturvatunnukseen.

Tämän ominaisuutensa vuoksi koodi on hyödyllinen mikäli matkapuhelin varastetaan. Ilmoittamalla kännykkäsi IMEI koodin operaattorillesi he voivat estää matkapuhelimen käytön GSM ja UMTS verkoissa. Aivan, kännykkä jota ei voi käyttää matkapuhelinverkoissa on hyödytön. Varkaus ottaa vielä päähän mutta ainakin saat pientä tyydytystä siitä että varas ei hyödy puhelimestasi mitenkään.

IMEI koodi kannattaa ottaa ylös nyt. Matkapuhelimen kadottua se on myöhäistä. Koodin saa selvile kahdella tavalla. Koodi on kirjoitettu ylös kännykkään akun alle. IMEI koodin saa myös esille näppäilemällä *#06# tai Sony Ericssoneissa oikea,*, vasen, vasen,*, vasen, *, vasen.

Lue lisää:
7 vinkkiä parempaan matkapuhelintietoturvaan
Wikipedia
Analysoi IMEI koodiasi

imei_koodiTechnorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti