Nokia ja Reuters kehittävät kansalaisjournalismia?

Nokia ja Reuters ilmoittivat tänään yhdessä kehittämästään journalistin matkapuhelin sovelluksesta. Reutersin toimittajat ovat juoksennelleet ympäri maapalloa viime kesästä lähtien testaten sovelluksen toimintaa.

Toimittajasovellus sopii tekstin, kuvien, äänen, nauhoitetun ja live videon tuottamiseen, editointiin ja julkaisuun ilman että tarvitsee poistua kentältä toimistoon.

vaikka sovellusta markkinoidaankin kansalaisjournalismia tukevana sovelluksena se on tarkoitettu ammattikäyttöön.

"This is a very easy-to-use application that takes account of the demands placed on journalists in the field," said Nic Fulton, Chief Scientist of Reuters Media. "By running on handheld devices, rather than on bulkier laptop computers, the mobile journalism application enables us to create complete stories and file them for distribution, without leaving the scene. This saves us time and benefits our audience by ensuring that they receive high quality news that is absolutely up-to-date."

Mielestäni uutistoimitusten hitaus ei ole ongelma, päinvastoin niiden nopeus. Kukaan ei tunnu ehtivän pureskella uutisia ja miettiä tapahtumien taustoja ennen kuin täytyy jo juosta mobiilisovelluksen kanssa seuraavalle pommituspaikalle.


Nokia and Reuters team up to transform how journalists file stories in the fieldTechnorati: , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti