Ruotsalainen yhtiö lupaa ilmaiset puhelut

terranet

Ruotsalainen TerraNet on kehittänyt uuden tavan muodostaa yhteys kännyköiden välille. Matkapuhelimet toimivat p2p periaatteella eivätkä tarvitse erillistä verkkoa. Kännykän kantama on 1 km mutta mikäli useat tällaiset p2p -kännykät muodostavat oman verkon toimien kuin askelkivinä puheluille lisäten niiden kantavuutta.

TerraNetin kehittäjä Anders Carlius keksi idean kun ei Tanzaniassa ollessaan saanut heikon kentän vuoksi yhteyttä vieressä ajaneeseen autoon. TerraNet puhelimet ovatkin suunniteltu ensisijaisesti alueille joilla ei ole tavanomaista GSM tai 3G verkkoa. Sattuneista syistä näillä alueilla asuu tavallisesti myös köyhiä jotka keksivät helposti parempiakin kohteita kuin liittymälaskut rahoilleen.

TerraNet on jo käytössä Equadorissa ja Tansaniassa. TerraNet tekniikkaa löytyy toistaiseksi vain valituista matkapuhelinmalleista. Sony Ericsson on lähtenyt mukaan tukemaan edullisien puheluiden yleistymistä. Matkapuhelin operaattorit eivät odota tämän teknologian yleistymistä yhtä innokkaasti kuin me asiakkaat.

via BBCTechnorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti