Alle 50% maksaa kännykällä

Mobiilimaksaminen ei ole viime viikon kyselyn mukaan yleistä edes matkapuhelimista kiinnostuneiden keskuudessa. Kyselyyn osallistuneista kännykällä on maksanut vain 33% on maksanut mobiilisti ja heistä suurin osa on kokeillut matkapuhelimella maksua vain kerran tai pari.

Vaikka mainosmiehet kehuvatkin mobiilimaksamisen helppoutta ja kätevyyttä liikkuvalle ihmiselle lupaukset pitävät harvoin kutinsa. Kännykällä maksaminen on yhä liian monimutkaista verrattuna perinteisiin maksukeinoihin. Hyvinä esimerkkeinä käyvät Kotipizzan mobiilimaksaminen ja NextPark parkkimaksun maksaminen.

Mobiilimaksut yleistynevät kun perinteinen pankkitoiminta rahansiirtoineen saadaan yhdistettyä matkapuhelinliittymään. PayPal tarjoaa jo mobiilirahansiirtoa mutta vain PayPal tilin omistajille. Vaikka kuka tahansa voikin perustaa tällaisen tilin ilmaiseksi hyvin harvat sen tekevät, mikä estää Paypal -maksun yleistymisen tavara- ja palvelukaupassa.

Afrikassa onnistuva rahansiirtoon henkilöltä toiselle prepaid -liittymän avulla tuntuukin tällä hetkellä olevan yksinkertaisin mobiilimaksukeino.Technorati: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti