Matkapuhelinsäteily vaarallisempaa kuin tupakka

Palkittu syöpätutkija kertoo Independent -lehdessä, että ellei ryhdytä nopeisiin toimiin matkapuhelimet voivat tappaa enemmän ihmisiä kuin tupakka ja asbesti.

Syövän kehittyminen kestää vuosikymmenen minkä vuoksi vasta nyt matkapuhelinsäteilyn vaikutukset alkavat näkyä tutkimustuloksissa. Kiistattomia todisteita voimme hautoa aivoissamme vielä seuraavan kymmenen vuoden ajan. 

Uusin tutkimus on käynyt läpi aiempia matkapuhelinsäteilyn vaikutuksia käsitteleviä tutkimuksia. Tohtori Vini Khuranan mukaan matkapuhelimen käyttö kaksinkertaistaa aivosyöpäriskin ja ihmisten tulisi välttää kännyköiden käyttöä aina kun se vain on mahdollista.

Professori Khurana on huippuneurokirurgi, joka on saanut 14 alan palkintoa viimeisten 16 vuoden aikana. Ranskan hallitus ja KännykkäLiittymä varoittivat matkapuhelinten terveysvaikutuksista viime vuonna.

Mobile Operators Association pitää tutkimusta valikoivana tieteellisenä keskusteluna.

Wikipedia - Mobile phone radiation and health

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti... 5. huhtikuuta 2008 klo 10.47

Tuo Khuranan hyvintehty selonteko löytyy osoitteesta:

http://www.brain-surgery.us/mobilephone.html

Ei nuo mokkulatkaan vaarattomia ole. Suurten taajuusvaihteluiden takia ehkä riskialttiimpia kuin GSM-puhe.

t: Mikko A.

liittymä kirjoitti... 5. huhtikuuta 2008 klo 11.12

Kiitos Mikko linkistä.

Kunhan päättäjät nyt ensin kieltävät tupakan, rasvan, alkoholin jne. niin eiköhän me sitten päästä kännyköistäkin.

Vai voisikohan säteilyä pienentää tekniikkaa kehittämällä?

Anonyymi kirjoitti... 7. huhtikuuta 2008 klo 15.55

HEI. OLEN JO 15 VUOTTA PITÄNYT PUHELINTA VYÖLLÄ OIKEALLA PUOLELLA. VUOSI SITTEN ILMESTYI KIPUA JA IHOTTUMAA PUHELIMEN KOHDALLE. LÄÄKÄRI EI LÖYDÄ MITÄÄN SYYTÄ. OLENKIN ITSE ALKANUT AJATELLA OLISKO PUHELIN SYYPÄÄ. VAIHDOIN JUURI VUOSI SITTEN 3G PUHELIMEEN. ONKO KELLÄÄN VASTAAVAA KOKEMUSTA TAI TIETOA ONKO MITÄÄN TUTKIMUSTA MENOSSA SUOMESSA? VOISIN VAIKKA OSALLISTUA. MIELESTÄNI ASIA PITÄISI SELVITTÄÄ ENNEN KUIN LIIAN MYÖHÄISTÄ.
T:PJ

Lähetä kommentti