Mobiilimarkkinointi - tee mobiilimainos

Google Adwords markkinointiohjelmalla on ylivoimainen markkinajohtajan asema internet-markkinoinnissa.

Suurin osa suomalaisistakin yrityksistä jotka mainostavat netissä käyttävät juuri Adwordsia. Harva on kuitenkaan vielä kokeillut mobiilia Google Adwords -markkinointia.

Miten mobiilimainokset eroavat perinteisistä nettimainoksista

Mobiilimarkkinointi ei eroa suuresti perinteisestä internetmainostuksesta. Ne ovat normaaleja mainoksia lyhyempiä ja vain tekstipohjaisia.

Netissä Adwords mainokset näkyvät Googlen hakusivuilla ja Adsense -mainostajien sivustoilla. Mobiilimainokset näkyvät käyttäjän suorittaessa haun Googlesta mobiililaitteella.

mobiilimainos_adsense adwords

Perinteiset nettimainokset toimivat linkkeinä mainostajan niille asettamalle kohdesivulle kuten nettikauppaan tai tuote-esittelyyn. Mobiilimainoksilla voit ohjata kännykkäselaajat mobiilisivustoosi tai tarjota mahdollisuuden soittaa yrityksesi puhelinnumeroon.

Mitä mobiilimarkkinointi maksaa?

Google Adwordsin nimellisen liittymämaksun jälkeen saat itse päättää mainostuskulusi. Et siis joudu maksamaan vuosittain satoja euroja nettimainostuksestasi. Kuten normaalissakin Adwordsissa voit itse päättää kuinka paljon maksat klikkauksista ja kuinka paljon rahaa käytät enimmillään päivässä.

Mobiilimainokset ovat hieman normaaleja Adwordsmainoksia halvempia, eli saat mainoksesi hyvälle paikalle halvemmalla. Normaali Adwords -mainostus kannattaa aloittaa esim. 0,05 euron klikkaushinnalla ja optimoida hintaa myöhemmin.

mobiili adwords mainos

Mobiilisivuston tekeminen

Ellei sinulla jo ole mobiilisivuja, eli kännykän näytölle sopivia sivuja voit luoda AdWords-yrityssivut mainoksia varten. Yrityssivut sisältävät yrityksesi tiedot ja ne voi luoda ilmaiseksi samalla kun muokkaat mobiilimainostasi. Voit hallita Adwordsissa tehtyjä mobiilinettisivuja vain Adwords-tilisi kautta.

On hyvä muistaa, että mobiilisivuissa ei ole mitään mystistä. Ne ovat normaaleja nettisivuja joiden tekemiseen on käytetty tiettyjä koodikieliä kuten XHTML Mobile ja XHTML Basic:a.

Löydät lisää tietoa mobiilisivun teosta näistä artikkeleista:

Voit halutessasi antaa mobiiliselailijoille mahdollisuuden soittaa yritykseesi. Ilmoita mainosta luodessasi puhelinnumero ja mainokseen ilmestyy linkki soita.

Google Adwords

0 kommenttia:

Lähetä kommentti