Jaiku2.0 = Android Location

 

Android Location, sosiaalinen paikkatietoon perustuva karttapalvelu muistuttaa monilta ominaisuuksiltaan kovasti Jaikua. Sovellusta kirjoitetaan parhaillaan Androidille ja J2ME:lle ja on vain ajan kysymys milloin se julkaistaan. Android Location tulee olemaan saatavilla kaikkiin kännykkämalleihin.

Android Location päivittää paikkatietoon perustuvan teknologian avulla ystäviesi sijainnin kännykkäsi kartalle. Jaiku ja Android Location eivät vaadi paikkatiedon määritykseen GPS:ä. Jaiku käyttää paikannuksessa hyväksi kännykkämastoja. Jaikulla ja Android Locationilla voi lähettää ystäville viestejä (jaikuja) ja nähdä mikäli lähistöllä on tuttuja. Jaiku havaitsee muut lähistön jaikaajat bluetoothin avulla. Jaikun ja Android Locationin avulla voit pitää elämänvirtaa, mikä on upea suomennos mikrobloggaukselle tai lifesreamingille. Voit kertoa ystäville mitä olet tekemässä hieman samaan tyyliin kuin Facebookin statuksella. Molemmat palvelut ovat ilmaisia.

Suurin ero Jaikun ja Android Locationin välillä on päivittyvä kartta. Jaikussa ystävien sijainnin näkee karkeana arviona paikasta esim. Kamppi, Helsinki, Finland, mutta Android Locationissa ystävät sijoittuvat kartalle. Android Location tulee todennäköisesti käyttämään paikkatietoa hyväkseen myös tarjoamalla tarkasti kohdennettuja mobiilimainoksia lähistön kaupoista.

Ominaisuus Jaiku Android Location
Paikkatieto ilman GPSä Kyllä Kyllä
Lähetä viestejä Kyllä Kyllä
Näe lähistön kaverit Kyllä Kyllä
Lifestream Kyllä Kyllä
Toimii kaikilla operaattoreilla Kyllä Kyllä
Kontaktilista Kyllä Kyllä
Ilmainen Kyllä Kyllä
Suosittele paikkoja Ei Kyllä
Hae tuotteita Ei Kyllä
Toimii kaikissa malleissa Ei Kyllä
Kartta Ei Kyllä

 

Lue lisää ja osallistu Android Locationin kehittämiseen: Google Code - Android Location

Googlen suunnitelmat Jaikulle - Osa Androidia?

Google "GPhone" Phone - Android julkistettiin vihdoin vai...

Mobilisti Jaikussa

0 kommenttia:

Lähetä kommentti