Nokia osti Plazes paikkatietomikroblogin

Nokia osti eilen saksalaisen Plazes nettipalvelun. Plazes on Jaikun ja Twitterin kaltainen mikroblogi joka hyödyntää käyttäjien paikkatietoa. Paikkatiedot täytyy tosin ainakin toistaiseksi ilmoittaa sivulle manuaalisesti.

Harva mikroblogien käyttäjä edes muisti ennen Nokian kauppaa, että Plazes on olemassa. Muut mikroblogipalvelut ovat keränneet niin vankan käyttäjäkunnan, että Nokian ostos vaikuttaa oudolta. Nokia tippui mikrobloggauskelkasta ja kilpailijoita voi olla vaikea saada kiinni ainakaan palvelulla joka ei eroa merkittävästi muista vastaavista.

Plazes perustuu vahvasti paikkoihin joita voi luoda palveluun muistiin. Toisin kuin Jaikussa, Plazesissa se missä tehdään on tärkeämpää kuin se mitä tehdään. Dashboardin Radar-välilehti on kieltämättä kiehtova. Se näyttää muiden käyttäjien etäisyyden itsestäsi. Kuinka monta Plazes-käyttäjää on 2km, 10km tai 50 km säteellä. Plazesissa on myös ryhmiä eri paikoille ja aiheille.

Plazesista voi anoa suljettua beta-testauskutsua. Nokia aikoo todennäkösesti lisätä Plazes palveluun kännykkä-GPS-tuen, jolloin kavereiden liikkeitä voisi seurata reaaliaikaisesti netissä. Toistaiseksi Plazes käyttää Googlemapsia, ehkä tulevaisuudessa Nokia Mapsia?

Tällä hetkellä Plazes on lähes puhtaasti työpöytäpalvelu. Tekemisiään voi toki päivittää myös tekstiviestein, mutta vain harvassa maassa ja kuka moista vaivautuisi enään tekemäänkään.

Paikkatietopohjaiset palvelut ovat lähitulevaisuutta ja Nokia haluaa olla osa sen tekemistä. On kuitenkin vaikea keksiä mitä uutta Plazes tuo käyttäjille. Keksitkö sinä?

Plazes esittelyvideo

0 kommenttia:

Lähetä kommentti